HTML

SZAVAZÁS 2014.

Friss topikok

  • LélekPillangó: .. ám a kommunkációs felületeik többségét ugye lezárták ;) (2014.03.16. 22:30) Miért is?

Archívum

Politikai ezüstvasárnap - mit kell tenned a szavazásig?

2014.03.16. 11:21 Galambos Róbert

Ha nem számoljuk a szavazás napját, akkor a maival együtt két vasárnap van, és 21 nap múlva választások! Ismerjük az induló jelölteket, közzétették az országos listát állító pártok listáját, lassan, de telítődik a közbeszéd és az üzenőfal a témával. Ezért el kell kezdeni a felkészülést a Nagy Eseményre. Mit is kell tenned, hogy nyugodtan menj szavazni? Mert szavazni biztosan el kell menni, az ellenzéknek ez elemi érdeke, de ezt kéri a Kormánypárt(szövetség) is. De mit kell tenni addig?  

 

1, Ha a FIDESZ (-KDNP) győzelmét szeretnéd:

Semmit.

Na jó, ez nem ilyen egyszerű, hiszen el kell menni szavazni, de ha fanatikus, megvett vagy az ország értelmesebb részéhez tartozó vagy, úgyis tudod, hogy

a, a Központból mindig megmondják mit csinálj,

b, a Vezérkar által irányított rendszer remekül működik, a társadalom szélesebb rétegei meg vannak vásárolva (a nyugdíjasok a rezsicsökkentéssel, a családosok az adókedvezménnyel,...) vagy kapnak majd tűzifát, konzervet, pénzt a szavazatért,

c, a szalámitaktika is bejött, annyi párt szerepel ellenzéki oldalon, mint még soha, ha ezek indulóinak csak az ismerősei szavaznak rájuk, akkor is elvisznek egy csomó ellenzéki szavazatot,

d, a kamupártok látszattevékenysége bőven elég a kicsi ellenzéki felületek széttöredezésére (persze köztük vélhetően a FIDESZ saját kamupártjaival, amelyek nem csak a pénznyúlás újabb formáira jók, de a választó megtévesztésére is),

e, végső esetben ott van a határon túli szavazatok tartaléka (ugye érted).

Szóval nyugodj meg, ezzel (és semmi mással) már nem kell foglalkoznod.

Hogy hazugság a rezsicsökkentés (mert a közös pénzből kompenzáljuk a szolgáltatót), hogy pofátlanul lopnak (a házelnök havi 600.000-es benzinpénzétől a nyíltan vállalt irreális vagyongyarapodáson át az ellopott földekig, trafikokig), hogy tönkreteszik a gazdaságot, hogy bedöntik a forintot, hogy eladják az országot a saját érdekükben? Ugyan, Te is tudod, hogy ez az elmúltnyolcév, a EU, az imperialista vállalatok és a belső ellenség miatt van. El kell menni szavazni és azzal megvédeni a rezsicsökkentést, a politikusok emelkedő díjazását, birtokait,... és erre felhívni a többiek figyelmét is. 

2, Ha kormányváltást szeretnél, mit kell tenned:

Egyszerű lenne ide is azt írni: semmit.

Ez a meccs a fentiek okán le van játszva. De mégsem.

Egyre erősebbek a kormányellenes hangok, egyre több az esemény (a falopástól a trafikmutyin át az ukrán helyzethez való viszonyulásig), amelyek azt az illuziót kelthetik, hogy a nagy felháborodás okán van remény a kormányváltásra. De ezeket elfelejtik az emberek, a kampányban kb.: az utolsó két hét számít, itthon annyi idő alatt megy át egy üzenet és kb.: ennyi ideig érdekli is az embereket.

Tehát:

a, értsd meg és értesd meg ismerőseiddel: az új választási rendszerben nem csak más helyre kell menni szavazni, de a parlament többségét az egyéni képviselők adják, az a párt nyer, amelyiknek jelöltje több szavazatot kap a Te körzetedben is.

Mindig két lehetőséged van, a kormánypártira vagy az ellenzékire szavazni. De ebben a rendszerben ha sokan szavaznak sok ellenzéki párt jelöltjére, azok egyike sem fogja megelőzni a kormánypárti jelöltet. A Kormányváltás szempontjából ezek a szavazatok gyakorlatilag elvesznek.

b, azt is tudni kell, hogy lehet más párt képviselőjére szavazni az egyéni körzetekben és a listán. Tehát ha Neked szimpatikus az LMP, vagy a Szocdempárt, akkor nem kell mindkét esetben az LMP-re vagy a Szocdem jelöltre szavazni, hiszen az egyéni jelöltje úgysem fog nyerni, csak viszi az egyéni szavazatot az ellenzéki oldalon, de a listák közül választva kifejezheted azon szándékod, hogy más szemléletmód is megjelenjen. Bár a listáknál is nagy szükség van minden szavazatra, hogy ezzel is több képviselője legyen a kormányváltóknak.

c, vedd fel a kapcsolatot a helyi pártszervezetekkel, és kérdezd meg, mit tudsz segíteni, ki a jelölt, mi az új helye a szavazásnak, hozz el szórólapot és terjeszd ezeket. A kormányoldal foglalja a közmédiát, néhány kereskedelmi csatornát, a plakáthelyeket,... és a közpénzből pályázattal támogatott Békemenetes Civil Összefogáson keresztül a maradék helyeket. Ezért nagyon fontos, hogy alternatív megjelenésekkel segíts, beszélj ismerőseidnek, fészbukolj, nyomtasd ki a jelölt plakátját és tedd ki a házatokban,...

Ne azt kérdezd, mivel lesz jobb a Kormányváltás, hanem azt, te mit tudsz tenni a Kormányváltásért.

d, vigyél magaddal még egy embert. De komolyan. Vagy inkább kettőt, hármat,... Csak akkor lesz kormányváltás, ha az ellenzékiek, a szkeptikusok, a megfélemlítettek is elmennek szavazni. Mindenkire szükséged van, aki váltás szeretne, de nem meri, nem akarja ezt szavazatával is megerősíteni, mert elege van, nem hisz a változásban, biztos a jelenlegiek folytatásában,...

Különösen nagy szükséged van azokra, akik akarnak kormányváltást, de nem akarják, hogy az összeállt baloldali pártok visszatérjenek. Ha ők le tudják gyűrni emlékezetüket, ha megértik, hogy ez most kétpólusú választási helyzet, akkor van esély a sikerre. Velük és csak velük.

e, végső esetre ugyanis csak a menekülés marad.

Hogy a szociknak is megvoltak a maguk üzleteik (igaz csendben pisiltek a medencébe, nem a trambulinról), hogy a felelőtlen ígéretek növelték az államadósságot, hogy akkor is a klientúra kapott munkát, hogy lassan mondták, de mégis megtették,... - na azokat kell meggyőzni, akik erre emlékeznek. Hogy béna a kampányuk, hogy gyengének tűnnek és szerencsétleneket még a szél is fújja? Ma még sebaj, majd belehúznak, és igen, lehet, hogy megcsinálják. 

                             "Nem elég a célt látni, 

                              járható útja kell! 

                              Nem elég útra lelni, 

                              az úton menni kell!"  

                                                    Váci Mihály: Még nem elég

3, Ha azt hiszed, hogy hosszútávon változhat valami

Ha hiszel a kisebb pártok erősödésében, a rendcsinálás szükségességében, a zöld szemléletváltásban vagy ha elismered a szépkorúakért végzett munkát, és azt gondolod, hogy ezt ki is kell fejezni a szavazatoddal, akkor vagy igazán nehéz helyzetben. Nagyon fontosak az elvek, és ezek fogják megváltoztatni egyre több ember környezettudatát mindennapi- és politikai értelemben. Nagyon fontos, hogy sok új szemlélet jelenjen meg és a szavazásból visszatérjünk a választáshoz. De a helyzet nem segíti annak lehetőségét, hogy sikeresek legyenek. Talán csak a Jobbik esetében, hiszen ők lehetnek a mérleg nyelve. Ha az LMP lenne az, nem lenne. Nyilatkozták, hogy egyik nagy párttal sem lépnek szövetségre. És a többi kis párt egy esetleges bejutás esetén? Nehéz döntés. 

Mindegy, ha elhatároztad, hogy a Jobbikot vagy kisebb pártokat támogatsz, akkor kb.: ugyanazt kell tenned, mint a kettes pontot választóknak b,c, d pontban leírtak, tegyél meg mindent a pártod sikeréért a hátralévő 3 hétben.

4, Ha kamupárt jelöltje vagy annak ismerőse vagy 

Semmit. A pénzt megkapod, kérjük többet ne árts az országnak. Köszönjük. 

Szóval,

van 21 napod és egy biztos, bárkire is akarsz szavazni, el kell menni szavazni. Sőt, nem csak szavazni kell menni, hanem előtte is kell támogatni a pártodat. Nem lehet otthon ülni, mondván ez le van játszva, ez majd megoldódik vagy ez a probléma nem is a Tied. Ez az ország Te is vagy. Nem lehet utána a győzteshez állni (mert aki előtte nincs velük, az ellenük van), nem lehet majd ujjal mutogatni, nem lehet elhatárolódni a felelősségtől, nem lehet kifogásokat keresni, hogy a gyerek miatt nem tudtam menni. Na, például pont őmiatta kell.

Szavazásra fel(készülni)!

 

 

Ha tetszik a cikk, kérlek oszd is meg, és mondd el a saját véleményedet részrehajlás nélkül vagy aszerint! - a szerző

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás szavazás pártok országgyűlés szocialisták MSZP LMP FIDESZ JOBBIK

A bejegyzés trackback címe:

https://szavazas2014.blog.hu/api/trackback/id/tr765864262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.